La intrarea în Muzeul Golești, în clădirea anexă care a fost odată bolnița marelui ban Radu Golescu,  vă așteaptă să-i treceți pragul magazinul de suveniruri.  În acest spațiu elegant și primitor sunt expuse obiecte de artizanat autentice, realizate cu drag de importanți meșteri contemporani, păstrători ai tradițiilor românești.  Din lut,  din lemn, din fibre textile organice sunt făurite obiecte care spun povestea străveche a sufletului românesc.

De la ceramca tip Cucuteni la cea realizată  la Curtea de Argeș, de la vase decorative la cele practice, magazinul vă oferă o diversă gamă de obiecte din lut cu care să adăugați un pic mai mult de frumos în ambientul casei dumneavoastră sau să le dăruiți prietenilor și colaboratorilor.

Viața românească tradițională este strâns legată de povestea lemnului și a prelucrării lui. Lemnul reprezintă viața plină de căldură. A fost folosit pe scară largă în construcția de case și anexe gospodărești, dar și pentru realizarea obiectelor de uz casnic și  a celor decorative care pot fi găsite în orice gospodărie veche. Ornamentele geometrice sunt predominante în arta românească a  sculpturii în lemn. De la cruci și pristornice, la tocătoare, mojare, linguri și tot felul de vase utile, magazinul de suveniruri vă propune să alegeți dintr-o  gamă variată de obiecte de lemn realizate de îndemânatici meșteri contemporani.

Portul popular reprezintă una dintre cele mai importante forme de cultură ale unui popor. El este o mărturie vie a genezei istorice și a formelor de evoluție ale culturii noastre, prin studiul lui putem stabili ariile de răspândire sau influențele asimilate de la alte civilizații. Din magazinul nostru nu veți cumpăra o simplă ie, ci o minunată și simbolică poveste colorată și cusută cu atenție și har pe pânză de casă. Ii și cămăși bărbătești, ilice, bete, trăistuțe, brățări și coliere – toate lucrate artizanal – sunt în magazinul nostru în așteptarea celor doritori să ia cu ei o parte din tradiția românească.

Jucăriile din materiale naturale așteaptă cuminți să devină bucuria și prietenul de joacă al micilor noștri vizitatori.

    

Minunate obiecte de decor, creații ale artiștilor plastici contemporani, în care regăsim culorile anotimpurilor în care se îmbracă natura la Golești, sunt expuse spre vânzare în magazinul nostru.

Dulcețurile și gemurile naturale fabricate la Topoloveni, vinul cel bun și celebru din podgoria Ștefănești completează oferta magazinului muzeului nostru.

Magazinul este deschis de luni până duminică, între orele 8.00-16.00  (în perioada 1 noiembrie – 31 martie) și între 9.00-18.00 (în perioada 1 aprilie – 31 octombrie).

Moduri de plată acceptate: numerar

Contact magazin – telefon: 0737 508 673