În data de 25 aprilie 2023 va fi deschisă în Sala de Artă Contemporană a Muzeului Golești expoziția de colaje textile și lucrări de pictură realizate după colaje textile intitulată Fragmente și detalii dintr-un întreg, aparținând designer-ului Stela Maria Lucici.

Artista s-a născut la 6 februarie 1956, în Arad. În anul 1982 a absolvit Institutul de Arte Plastice Nicolae Grigorescu din București, specializarea arte decorative, unde a avut profesori exceptionali precum Andrei Pleșu, Anca Oroveanu sau Lucia Ioan. A debutat în anul 1984 cu o expoziție de ceramică utilitară, la Galeria UAP Metopa- Pitești.A participat la nenumărate simpozioane și tabere de creație și a avut peste 50 de expoziții personale și de grup. În anul 1997 a obținut Premiul I pentru Modă, Timișoara.

Despre artistă, criticul de artă Ana Amelia Dincă afirma:

“Stela Maria Lucici este o artistă nuanțată în exprimarea plastică, foarte expresivă și sigură pe mijloacele de reprezentare. Elementele vegetale utilizate ca motiv de plecare al multor configurații sunt ferestre către jocul cu formele, cu tonurile și cu sugestiile geometrice, care potențează un discurs vizual ținut sub control de o experiență de atelier susținută. Caracterul decorativ al compozițiilor artistei este dublat de efecte picturale, iar pictura sa lasă la vedere  justețea desenului stăpânit și criteriile compoziționale subsumate în abordări de maximă ținută stilistică.”

În expoziția de la Golești artista prezintă lucrări alcătuite din elemente inspirate de natură, elemente geometrice și elemente livrate de un imaginar fantastic. Aceasta va putea fi vizitată până pe data de 12 iunie 2023.

Curator: Nicoleta Popa Grigore