În data de 5 decembrie 2022 va fi deschisă în Sala de Artă Contemporană a Muzeului Golești expoziția cu titlul „Perspectivă metafizică”, aparținând artistelor Lavinia-Elena Vieru și Alexandra-Maria Ilie.

Lavinia Vieru s-a născut la 2 iulie 1989, în Pitești. Este artist vizual, Doctor în Istorie, Profesor de Istoria Artelor la Atelierul de Specialitate Artă Monumentală, Studiul Formelor în Desen, în cadrul  Liceului de Arte Dinu Lipatti,  Pitești. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala București,  Secția pictură. A participat cu lucrări la 13 expoziții individuale și colective și cu eseuri despre artele plastice în cadrul mai multor conferințe de specialitate. A realizat prezentări pentru mai multe expoziții de artă organizate de Uniunea Artiștilor Plastici din România și cronică de artă plastică pentru mai multe publicații culturale.

Alexandra-Maria Ilie s-a născut la 10 septembrie 1988, în Pitești. Este membru stagiar al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Pitești și Profesor de Arte Vizuale la Școala Gimnazială Nr. 20 Tudor Vladimirescu și Liceul Teoretic Ion Cantacuzino, ambele din Pitești. În anul 2011 a absolvit Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Arte şi Design, secţia Grafică, iar între anii 2009- 2010  a fost Studentă la Universitatea din Rzeszow, Polonia, Facultatea de Arte Plastice, prin programul de studii “Erasmus”.

Are 3  expoziții personale și mai multe expoziții de grup în țară și străinătate.

Expoziția de față reunește viziunea celor două artiste, acestea abordează tehnici diferite (pictura, mixed-media și cutout) și explorează vizual ceea ce nu poate fi descoperit privirii: lumea subconstientului, ființarea gândurilor, spiritualitatea.Căutările vizuale ale artistelor reprezintă un demers către dezvăluirea unui univers spiritual, un ideal către care tânjm mai ales în pragul sărbătorilor.

Expoziția Perspectivă Metafizică va putea fi vizitată pană pe data de 10 ianuarie 2023.