Cu ocazia zilei internaționale a copilului, celebrată la data de 1 iunie, echipa Muzeului Golești a pregătit un program special atât pentru sărbătoriți, cât și pentru părinți și bunici. Ne distrăm la tiroliană, ne plimbăm cu ponei sau cai și ne transformăm în eroul preferat la punctul de pictură pe față, apoi ne întâlnim cu meșterii populari și artiștii plastici care ne vor arăta cum sunt păstrate și valorificate tradițiile noastre în frumoasele obiecte de artizanat care vor fi expuse pentru a fi admirate și vândute.

Vor putea fi vizitate trei expoziții dedicate universului fermecat al copilăriei. În parcul conacului vă veți întâlni cu personajele lui Creangă, întrupate în păpuși cu personalitate de artista populară Ștefania Crișan. În spațiul de expoziții din curtea conacului vă așteptăm să vedeți expoziția „Universul copilăriei de altădată”, deschisă în parteneriat cu Asociația Muzeul Jucăriilor. Cea de-a treia expoziție este o dioramă cu trenuri în miniatură, dar perfect funcționale, care străbat un peisaj românesc din care fac parte case tradiționale, biserica mănăstirii Bârsana și cetatea Poienari, toate reproduse la scara 1:87. Această dioramă este permanent îmbogățită cu noi atracții și este realizată de colaboratorul nostru, dl. Dumitru Ioana.

Echipa Muzeului Golești continuă cu mândrie activitatea de susținere a învățământului, după modelul fixat în urmă cu 200 de ani de marele ban Radu Golescu și de fii săi, Iordache și Dinicu Golescu. De aceea, vă așteptăm cu ateliere în care aflăm informații noi, ne dezvoltăm abilitățile și spiritul creativ. Pe 1 iunie vă așteptăm cu atelierele următoare:

  • Scriere caligrafică;
  • Să învățăm despre costumul popular;
  • Culorile iei. Desene pe carton;
  • Mirodenii de peste mări și țări. Aromele condimentelor.

Programul începe la ora 9.00 și se termină la 18.00.

PENTRU INTRAREA ÎN MUZEU (ATÂT PENTRU COPII, CÂT ȘI PENTRU ADULȚI), TIROLIANA, PLIMBRĂRILE CU PONEII ȘI CAII SE ACHITĂ BILETELE CORESPUNZĂTOARE.

Vezi aici bilete și taxe