În zilele de 28 și 29 martie 2024, Muzeul Golești este prezent la BIOFEST, eveniment organizat de Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice. Expozanții prezenți aduc în prim-plan cele mai recente tehnologii și soluții inovatoare pentru protecția mediului și pentru dezvoltarea sustenabilității alimentare. Alături de aceștia, muzeul nostru aduce mărturia tehnicilor și tehnologiilor tradiționale, de care țăranii noștri s-au folosit pentru exploatarea diferitelor resurse pe care le aveau la îndemână.

Muzeul Golești este un adevărat refugiu al naturii, un loc cu aer liber și curat, o adevărată oază de relaxare și inspirație. Situat în mijlocul unui peisaj pitoresc, acest muzeu este mai mult decât un simplu loc de păstrare a amintirilor trecutului; este un spațiu în care se pot descoperi și valorifica înțelepciunea și resursele oferite de tehnologiile vechi, adaptate la nevoile și preocupările noastre contemporane.

Atunci când pășești în incinta Muzeului Golești, ești întâmpinat de liniștea naturii, de verdele luxuriant al copacilor și de frumusețea simplă a grădinilor întreținute cu grijă. Exponatele muzeului oferă o incursiune fascinantă în trecut, dezvăluind tehnologii și materiale utilizate de strămoșii noștri într-un mod ingenios și eficient. De la utilaje pomi-viticole tradiționale la tehnici artizanale de prelucrare a lemnului, fibrelor textile și resurselor alimentare, fiecare obiect expus povestește despre priceperea și creativitatea oamenilor din vremuri demult apuse.

Dar Muzeul Golești nu este doar un loc de conservare a moștenirii trecutului, ci și un centru de inspirație pentru prezent și viitor. Prin explorarea și înțelegerea tehnicilor și materialelor utilizate în trecut, vizitatorii sunt încurajați să găsească modalități inovatoare de aplicare a acestora în societatea modernă, cu un accent deosebit pe sustenabilitate și protejarea mediului înconjurător.

Astfel, Muzeul Golești devine un loc de întâlnire între tradiție și progres, unde trecutul și prezentul se întâlnesc într-o armonie perfectă. Este un loc în care natura și tehnologia se completează reciproc, oferindu-ne nu doar o lecție despre istorie, ci și o inspirație pentru a modela un viitor mai luminos și mai sustenabil.