Expoziția „Din comorile etnografice ale Munteniei”, realizată în colaborare de Muzeul Golești cu Muzeul Județean „Teohari Antonescu” Giurgiu și Muzeul Municipal Câmpulung va fi vernisată la Giurgiu, miercuri, 20 septembrie 2023, de la ora 11.00.

Această expoziție vă propune o incursiune fascinantă în bogata moștenire culturală a acestei mari regiuni istorice a țării noastre. Acest eveniment deosebit aduce în prim-plan frumusețea, creativitatea și tradiția costumelor tradiționale, reflectând identitatea a trei regiuni de tradiție – Argeșul, Mușcelul și Vlașca.

Expoziția găzduiește o varietate de costume, fiecare având povestea și specificul său. Fiecare piesă este o mărturie vie a tradițiilor locale și a evoluției lor de-a lungul timpului.

Piesele de port din aceste zone sunt cunoscute la nivel european pentru eleganța și rafinamentul lor. Ele oglindesc frumusețea, creativitatea și bogăția oamenilor din această zonă.

Expoziția „Din comorile etnografice ale Munteniei”  este un omagiu adus mândriei și identităților locale, și o invitație la explorarea și aprecierea moștenirii noastre culturale, care vă așteptă la Giurgiu din septembrie până în decembrie 2023.