Luni, 1 iulie 2024, la Muzeul Golești va avea loc vernisajul expoziției intitulate „Dor și drum”. Expun artiștii plastici Elena Borundel și Nicu Dumitrescu. Curator al expoziței este criticul de artă Marius Tița.

Elena Borundel este doctor în arte vizuale, scenograf şi teolog, membru al UCIN şi UAPR, filiala AFAPRR. Are numeroase expoziţii personale şi participări la expoziţii de grup. În iulie 2020 a deschis, la Centrul Cultural „Palatele Brâncovenești” Mogoșoaia, în Galeria Ghețărie, expoziţia ”Tronul Euharistic” care s-a bucurat de un mare succes.
A realizat scenografia şi costumele pentru mai multe piese de teatru şi pelicule cinematografice. A publicat numeroase articole şi studii iar în prezent este expert la Şcoala de Artă Bucureşti, sectia Artă Decorativă.
În 2018 a obţinut a obtinut Premiul Special pentru Artă Religioasă și Restaurare – Bienala de Arte Adriatica „Ion Truică”, la Pescara, în Italia, iar în 2009 – Premiul „In Honoris, pentru contribuția adusă la renașterea Școlii de Artă București “, din partea Primariei Bucuresti.

Nicu Dumitrescu (n. 1958) este membru titular UAPR, filiala AFAPRR. Are un numar insemnat de expozitii personale şi participări la multe saloane de artă şi expoziţii de grup.
A obţinut mai multe premii precum: Premiul pentru tehnică mixtă, la expoziția „Zis și făcut”, Iași, 2021-2022; Premiul pentru lucrare din sticlă, la expoziția “Portret şi autoportret”, Iași 2022; Premiul pentru tehnică mixtă, la expoziția “Identităţi Ieşene”, Iași, 2022; Premiul pentru sculptură, la expoziția „Zis și făcut”, Iași, 2022-2023.

Vă așteptăm la Muzeul Golești, pe drumul care duce de la dor la absolut.

Expoziția va fi deschisă până la 31 iulie 2024.