Duminică, 16 iunie 2024, va fi deschisă în Sala de Artă Contemporană a Muzeului Golești expoziția de sculptură intitulată INSIDE MAN, aparținând artistului plastic Lucian Dragomir. Acesta s-a născut la 23 ianuarie 1979, în Mediaș, unde locuiește și în prezent.

S-a format ca sculptor în lemn începând de la 12 ani și s-a perfecționat până la 18 ani în Clubul Casei Pionierilor. A fost mereu autodidact în ceea ce privește arta. A urmat facultatea de Automatică și calculatoare din Timișoara. După câțiva ani de lucru în design 3D, a decis să-și îmbine abilitățile preferate și a construit un atelier de peste 500 de metri pătrați. A reintrat în zona sculpturii din 2014.  În ultimii ani, după ce și-a îmbunătățit tehnicile, a creat lucrări din ce în ce mai complicate. Lucrările sale prind viață prin adăugarea a mii și mii de straturi de cordon de sudură. Acestea au ajuns în 26 de țări de pe 6 continente, unele în colecții private, altele în hoteluri sau în diferite cluburi.

Lucrarea care poartă titlul expoziției și care se regăsește pe afiș este executată printr-o tehnică deosebită. Prin sudura a nenumărate straturi de sârmă topită. Sârma aceasta este foarte dură și întotdeauna stratul exterior se călește, făcând foarte dificilă șlefuirea lui. Despre această tehnică autorul afirmă:”Eu îi spun sculptură cu ochii închiși, pentru că atunci când sudezi, vezi doar acea baie de sudură. În medie, durata unui arc de sudură pentru a realiza o astfel de lucrare, este de vreo 4 secunde, iar prin următorul strat trebuie să corectezi ceea ce este greșit în cel anterior. Treaba aceasta o repeți de mii și mii de ori, pentru a oferi o expresie finală lucrării. Lucrarea în sine reprezintă omul din interior. Pornind de la principiul că fiecare avem propriile trăiri, frustrări, pe care simțim nevoia să le eliberăm. “

Expoziția va putea fi vizitată până în data de 15 septembrie 2024.

Vă așteptăm cu drag!

Curator: Muzeograf Nicoleta Popa Grigore.