Vineri, 6 octombrie 2023, în sala „Bolnița banului Radu Golescu” de la Muzeul Golești, se deschide expoziția „Sentimentalele ecouri” a artistului plastic Florin Grădinaru. Născut la Craiova în 1975, Florin Grădinaru a studiat arta plastică în orașul natal, unde a și participat, din 2001 până în prezent, la numeroase expoziții de grup și personale. Pe lângă aceste expoziții din capitala Băniei, artistul a participat cu lucrări la expoziții de grup internaționale în Croația, Bulgaria, Italia și Franța. În România a expus la saloanele de miniatură, pictură și grafică de la București, Timișoara, Satu Mare, Iași, Brăila, Tulcea, Arad.

Desenul și pictura, la benzile desenate, ilustrațiile de carte pentru copii și desenul grafic sunt abordate cu o mare sensibilitate pentru a crea adevărate incursiuni sentimentale pline de culoare. Despre munca sa, Florin Grădinaru mărturisește pe blogul personal: „Am început să desenez încă din copilărie, așa cum fac copiii. Folosind tehnici tradiționale sau digitale, pentru personaje și concepte de compoziție, căutând expresivitate, dinamică și atenție la detalii; ilustrații figurative cu eroi, zâne și animale, scene inspirate din natură sau fantezie”.

Vă invităm în lumea fantastică și sensibilă a lui Florin Grădinarul, la Muzeul Golești, între 6 octombrie și 6 noiembrie 2023.