Vineri, 5 mai 2023, de la ora 13.00, la Muzeul Golești, în spațiul numit Bolnița Banului Radu Golescu va avea loc vernisajul expoziției Reflecții istorice, al cărei autor este profesorul de istorie și artistul Cătălin Drăghici. Acesta este și președinte al Asociaţiei Culturale Historia Renascita, a cărei activitate se concentrează în sfera reconstituirii istorice.

O parte importantă a activității lui Cătălin Drăghici o reprezintă ilustrația de carte. Această activitate presupune o simbioză de succes între partea artistică (capacitatea de a reda la un înalt nivel grafic cât mai în detaliu subiectul propus) și partea științifică (documentarea temeinică a epocilor istorice ilustrate).

Cătălin Drăghici este principalul ilustrator al revistei Historia din ultimii trei ani, cea mai importantă publicaţie istorică periodică la nivel naţional destinată publicului larg. De asemenea a avut sau are în derulare proiecte cu cele mai prestigioase edituri și publicaţii de istorie militară din lume, respectiv Osprey și Helion din Marea Britanie, precum și colaborări periodice cu Ancient Warfare Magazine.

Expoziția va sta pe simezele Muzeului Golești până pe 22 iunie 2023.