În perioada 14-15 august 2023, Muzeul Golești este deschis vizitatorilor între orele 9.00-18.00 (ultima intrare la ora 17.00).

Calde urări și gânduri frumoase celor care își serbează ziua onomastică pe 15 august!

Adormirea Maicii Domnului este un eveniment important în tradiția creștină, sărbătorit pe 15 august. AceastÎn această zi se marchează momentul în care Fecioara Maria, mama lui Isus Hristos, a fost luată în mod miraculos de pe pământ la ceruri de către Dumnezeu.

Potrivit tradiției creștine, Fecioara Maria a trăit o viață virtuoasă și sfântă, rămânând pură și neîntinată. În timpul vieții sale, ea a fost aleasă să devină mama lui Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. După Răstignirea și Învierea lui Isus, Maria a continuat să își trăiască viața cu încredere și devotament față de Dumnezeu.

Adormirea Maicii Domnului este descrisă în moduri variate în diferite tradiții creștine. În majoritatea poveștilor, Maria se pregătea să se întâlnească cu Dumnezeu în ceruri, iar apostolii au fost prezenți la acest moment minunat. Prin voia lui Dumnezeu, trupul Mariei nu a cunoscut descompunerea, iar sufletul ei a fost ridicat la ceruri. Acolo, ea a fost întâmpinată de îngeri și a fost plasată în apropierea Fiului său, Isus Hristos.

Această sărbătoare transmite mesaje profunde legate de credința creștină. Ea subliniază importanța vieții curate, a încrederii în Dumnezeu și a speranței în viața veșnică. Adormirea Maicii Domnului ne amintește că rugăciunea, ascultarea și virtuțile pot să ne deschidă calea către apropierea de Dumnezeu.