Joi, 15 februarie 2024, la Muzeul Golești, se va deschide, în spațiul numit Bolnița Marelui Ban Radu Golescu, o expoziție de grafică, a unui tânăr și foarte promițător artist plastic din Câmpulung. Ion Fușcel, ne invită să descoperim Doar oameni…, chipuri de toate vârstele, care sunt purtătoare de vise, idealuri, bucurii, dureri. O întreagă paletă fizionomică și psihologică este abordată de acest artist promițător. Este absolvent al Universității din Pitești, specializarea Artă Sacră și are un  master în specializarea Restaurarea icoanei, a picturii murale și de șevalet. Ion Fușcel a expus lucrări în perioada studenției la diferite vernisaje împreună cu colectivul de la Artă Sacră. A participat la proiecte colective precum ARTEC, finanțat de UE prin programul Europa Creativă, în compania unor artiști consacrați, ocazie cu care a expus în parteneriat la Câmpulung, Cluj – Napoca și Bruxelles.

Ca restaurator a lucrat la nu mai puțin de 10 șantiere de pictură murală și restaurare frescă pe șantierele din Brăila, Prahova- Câmpina, Râmnicu Vâlcea- Bărbătești, Pătrunsa, Argeș- Rădești, Ilfov- Cernica. Din anul 2016, desfășoară o activitate susținută la Muzeul Municipal Câmpulung ca restaurator, dar și ca pedagog artistic, participând la nenumărate ateliere de creație și activități de profil.

O prezentare a artistului ne este oferită de doamna Dr. Carmen Oprescu, critic de artă: „Pe domnul Ion Fușcel îl cunosc de când mi-a fost student la Restaurare – Artă Sacră. Un student muncitor, studios, modest în toate împrejurările, integrat într-un colectiv minunat, de tineri ce împărtășau valori morale echivalente și foarte puternic asimilate în personalitatea lor. Ion Fușcel, totuși, avea o sensibilitate aparte în toate direcțiile: în comportament, în studiile din atelier, în studiile disciplinelor teoretice. Îmi amintesc în mod special referatele lui la estetică, bazate pe lecturi aprofundate, pe o înțelegere și o intuiție cu totul aparte. Sunt calități pe care sunt sigură le-a păstrat și în prezent, pentru ele stând mărturie chiar expoziția de față, prima lui expoziție personală, care doar dintr-un exces de modestie cred că a venit atât de târziu”.

Vă așteptăm din 15 februarie până pe 15 aprilie 2024 să vizitați această frumoasă expoziție.