Din 24 aprilie 2024, Muzeul Golești  vă propune o experiență artistică inedită și o întâlnire cu marii noștri actori. Inaugurăm, la ora 12.00, expoziția de sculptură a domnului comisar-șef Aurelian Bădulescu, specialist al Poliției Române în identificarea criminalistică.

Expoziția intitulată Mari actori. Esențe imateriale care se va deschide la Muzeul Golești reunește talentul artistic, cu fizionomia și psihologia. Ofițer criminalist cu o vastă experiență în identificarea persoanelor, Aurelian Bădulescu realizează portrete ale victimelor fără identitate sau portretele-robot ale delincvenților, pe baza descrierilor oferite de martori. Polițistul-artist are mai multe premiere, de la reconstrucție facială post-mortem în lut, portret robot în lut, până la îmbătrânire facială artificială. Despre toate acestea, polițistul vorbește cu multă modestie, într-un interviu pentru Revista „Poliția Română”, în care mărturisește că 70% este știință și muncă, iar 30% harul cu care a fost dăruit să poată „citi” și să poată întregi fizionomia unui om, plecând, de multe ori, de la foarte puține trăsături care sunt disponibile ofițerilor criminaliști. Suntem siguri că, deja vă vin în minte celebrele seriale americane Bones, Dexter, C.S.I NY sau C.S.I. Miami și investigatorii, prin a căror muncă, în care știința se îmbină cu arta, sunt identificați delincvenții și aduși în fața justiției.

Ce vede un artist și un criminalist la oamenii celebrii? Ce trăsături fizice îi atrag atenția? Ce caracteristici psihologice observă la ei și pe care le alege atunci când le sculptează chipurile? Dar, Dumneavoastră? Care sunt artiștii români preferați de Dvs? Și de care filme sau piese în care au jucat vă aduceți aminte? Cum i-ați descrie dacă ar trebui să le faceți portretul-robot?

Expoziția lui Aurelian Bădulescu este artă, inspirație și sensibilitate, dar și știință criminalistică și psihologie. Din 24 aprilie până pe 18 iunie vă invităm, în Bolnița Marelui Ban Radu Golescu, la o expoziție deosebită, o incursiune artistică deosebită și o rememorare a celor mai mari actori ai scenei românești.